Konzulární den v Christchurch

15.06.2022 10:41

Ve středu 22. června 2022 od 13.00 do 15.00 h se uskuteční konzulární den v Christchurch v prvním patře Bohemian Bakery Cafe na adrese 255 Saint Asaph St, Christchurch Central City.

 
Pro využití konzulárních služeb během konzulárního dne kontaktujte, prosím předem Generální konzulát ČR v Sydney na emailové adrese consular_sydney@mzv.cz  V emailu uveďte prosím Váš požadavek, včetně kontaktních údajů (telefonního číslo), aby Vás mohli kontaktovat.
 
V rámci konzulárního dne v Christchurch bude možné vyřídit:
- ověřování podpisů a kopií listin - bližší informace naleznete zde: Ověřování dokumentů | Konzulát České republiky v Sydney (mzv.cz)
- náhradní cestovní průkaz (emergency passport) - bližší informace naleznete zde:  Cestovní průkaz | Konzulát České republiky v Sydney (mzv.cz)
- podání žádosti o výpis z rejstříku trestů - tuto žádost však nelze vyřídit na místě, neboť nebude přístup do databáze CzechPoint (výpis z rejstříku pak žadateli bude poslán po návratu do Sydney buď elektronicky anebo poštou). Bližší informace naleznete zde: Výpis z Rejstříku trestů ČR | Konzulát České republiky v Sydney (mzv.cz)
- podání žádosti o matriční doklady (rodný list, oddací list, atd.) - bližší informace naleznete zde: Matriční doklady | Konzulát České republiky v Sydney (mzv.cz). V těchto případech pracovníc konzulátu velmi doporučují, aby žadatel předem telefonicky kontaktoval Generální konzulát, aby měl k dispozici všechny potřebné doklady.
- podání žádosti o osvědčení o státním občanství - bližší informace naleznete zde:   Osvědčení o státním občanství České republiky | Konzulát České republiky v Sydney (mzv.cz)
 
Naopak v rámci konzulárního dne v Christchurch  bohužel nebude možné podat žádost o nový cestovní pas - za tímto účelem je nutné přicestovat buď do Sydney, na Generální konzulát, nebo do ČR. Důvodem je nutnost odevzdat otisky prstů, bez nich není možné žádost o pas ani technicky, ani právně podat. Děkujeme za pochopení.
 
 
Na večer téhož dne je pak naplánováno neformální "posezení u piva" s paní konzulkou a panem velvyslancem. O místě a čase budete včas informováni prostřednictvím mailinglistu, zde na našem webu a též v rámci Fb skupiny Czech & Slovak Community Christchurch.

 

—————

Zpět